aarhus domkirke

Aarhus Domkirke

Beliggende i hjertet af Aarhus, Danmarks næststørste by, er en af landets mest bemærkelsesværdige og elskede historiske bygninger. Aarhus Domkirke står højt på 93 meter med et 92 meter højt tårn. Bygget mellem 1180-1200, har denne imponerende arkitektoniske struktur begejstret besøgende i århundreder. Lad os undersøge, hvad der gør denne domkirke til noget særligt, og hvorfor den fortsat tiltrækker så mange mennesker hvert år.

Adresse: Arrhus Domkirke (Skt. Clemens Kirke), Store Torv, 8000 Aarhus C

Info om Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke blev bygget mellem 1180-1200 under ledelse af biskop Peder Vognsen (1191-1202). Byggeriet var baseret på arkitektur i romansk stil men er blevet udvidet og renoveret flere gange i løbet af sin historie – herunder kan du se en vidoe som Den gamle By har lavet med ændringer igennem tiden.

I dag er Domkirken et populært turistmål på grund af sin betagende skønhed og historiske betydning. Den er Danmarks længste kirke og med sit tårnhøje tårn, der kan ses fra næsten overalt i byen.

Uanset om du er interesseret i at lære mere om Danmarks historie eller blot vil beundre dens skønhed, vil Domkriekn helt sikkert behage enhver besøgende, der leder efter noget særligt, mens de udforsker en af Danmarks ældste byer.

Vi kigger nærmere på alt det der sker i Aarhus samt ting der relaterer sig til Smilets by.
Indlæg oprettet 14

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen