Professionel håndbold er under pres i Aarhus

Engang var Aarhus Danmarks største håndboldby, men denne tid er ovre, og i dag er vilkårene for at drive klubber der kan være med i toppen af dansk håndbold ikke til stede i Aarhus.

Det skyldes bl.a. at der ikke kan rejses den økonomi det kræves for at være med blandt de bedste, opbakningen er der simpelthen ikke. Det blev tydeligt da Århus håndbold i påsken måtte dreje nøglen om og lukke og slukke efter mange års kamp med at skabe en håndboldklub med en bæredygtig økonomi.

Det resulterede i en fusion med Skanderborg håndbold som også har givet udtryk for at de har svært ved at få enderne til at hænge sammen. Håbet er at en fusion kan være løsningen på problemet, så det fortsat er muligt at have en herreklub i den bedste håndboldrække i Aarhusområdet.

Også på kvindesiden har der været mange bump på vejen, og Aarhus United, som spiller i Landets bedste række for damer, de kæmpede for livet så sent som sidste år. De har før været lukningstruet, og til trods for at de klarer sig godt for små penge, så har de stadigvæk svært ved at skrabe penge sammen til at holde tingene kørende.

Det er pengene som bestemmer hvem der vinder

I dag er det blevet sådan at dem med de fleste penge også kan tiltrække de bedste spillere. Det resultere også i at det er dem med de fleste penge der vinder i det lange løb. Hvis man kigger på vinderne i Dameligaen, Odense håndbold, så har de et spillerbudget på ca. 15 millioner kroner. Til sammenligning har Aarhus United et budget på to til tre millioner kroner, hvilket er en kæmpe forskel.

Det betyder at man kan tilbyde de bedste spillere en markant bedre løn, og skabe et mere professionelt setup. Samtidig kan man få en større bredde i truppen, så man ikke er så sårbare overfor skader. Det betyder også at når sæsonen er slut, så er det dem med flest penge der vinder turneringen.

Aarhus har den fordel at mange anser det for at være en attraktiv by at bo i, men hvis økonomien bliver alt for lille, så er det svært at fastholde de bedste spillere. Om det fortsat skal være muligt at se håndbold fra de bedste rækker i haller i Aarhus må fremtiden vise, ellers må vi nøjes med at se de bedste håndboldhold i tv.

Vi kigger nærmere på alt det der sker i Aarhus samt ting der relaterer sig til Smilets by.
Indlæg oprettet 14

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen